Planteavl

Få den nyeste viden om marken til Plantetræf

Afdelingsleder Planteavl
E-mail: omh@lmo.dk

På dette års plantetræf får du indblik i et hav af forskellige sorter i vinterraps, vårsæd og vintersæd med forskellige behandlinger af gødning og planteværn. Derudover vil der også være oplæg om kornopbevaring, tørring og rensning, ligesom der vil være kørende demonstration.

Når kalenderen rammer den 13. juni, er det fjerde gang, at LMO afholder Plantetræf på forsøgsmarken på Bakkegården i Labing.

Siden sommeren 2018, hvor vi såede de første rapsparceller, har vi forberedt årets træf, og vi er meget tilfredse med forsøgsmarken, som den tager sig ud i skrivende stund, godt og vel en måned før plantetræf.

Rapsen blomstrer på kraft, vintersæden står frodigt, og vårsæden er i gang med buskningen.

Til dette år har vi et hav af forskellige sorter i vinterraps, vårsæd og vintersæd, og på Plantetræffet kan du høre både forædlere, sælgere og rådgivere fortælle dig om sorterne. Så er du godt dækket ind med viden og kan beslutte, hvilke sorter du skal bestille. Selve såsædshandlen kan du garanteret også få på plads, idet alle de førende grovvareforretninger er med på plantetræf.

Vi har et hav af forskellige behandlinger med gødning og planteværn, og med udgangspunkt i dem får du al den viden du har brug for, så du kan komme i mål med avlen i 2019. Derudover klæder vi dig også på til 2020 i forhold til etablering, gødskning og plantebeskyttelse i raps og vintersæd fra starten af august.

Få ny viden om opbevaring, tørring og rensning

I år har vi arrangeret en seance om kornopbevaring, tørring og rensning. På Bakkegården er der et meget moderne anlæg med ståsiloer, samt mobiltørring og planlager. Med det udgangspunkt får du information om, hvordan du kan indrette din strategi for tørring og oplagring af korn, så du kan lagre dine afgrøder uden tab af kvalitet og have super foder til dyrene hele året eller stå med en attraktiv vare, når du sælger.

Kørende demonstration

I forsøgsmarken fortsætter vi fokus på jordens frugtbarhed. Der er bl.a. etableret vårsæd efter forskellige efterafgrøder, så du kan bedømme eftervirkningen af den enkelte efterafgrøde.

Derudover er der kørende demonstration, hvor du kan se, hvad dæktrykket betyder for planternes mulighed for rodvækst i jorden, ligesom du også kan se, hvad det betyder for brændstofforbruget. 

Også Hans Fink fra Agromarkets vil orientere om udsigterne på råvaremarkedet, og om hvad kornopbevaring og tørring på bedriften betyder for den nettopris, du kan opnå for dine afgrøder.

Har du et sted med dårlig vækst i en af dine marker, kan du tage en jordprøve med. Så kan vi undersøge prøven med en særlig scanner som vi afprøver i år. Scanneren måler jordens indhold af næringsstoffer, ph-værdi mm.  

Foruden et stort indblik i den nyeste viden byder vi naturligvis også på ristede frankfurtere, fadøl og sodavand samt kaffe og kage.

Du kan læse mere på https://www.lmo.dk/lmo-plantetraef-2019  

LMO Plantetræf 2019

  • LMO's Plantetræf finder sted den 12. juni klokken 13. 
  • Adressen er Labing Møllevej, 8462 Harlev.
  • Temaerne for i år er Jordens Frugtbarhed, Kornbehandling og Råvaremarkedet. 
  • Der vil også være demoer i marken med moderne dyrkning af korn, raps og bælgsæd.
  • Der vil også være en lang række faglige udstillere til stede. 
  • Dagen er gratis for alle interesserede.