Byg

Pris på byggetilladelse stiger voldsomt fra årsskiftet - få ansøgt nu!

Bygningsrådgiver
E-mail: nvh@lmo.dk

Fremover skal en eller flere certificerede rådgivere stå for kontrol og dokumentation ved byggeprojekter.

Ved årsskiftet træder der nye regler i kraft inden for byggetilladelser, og derfor opfordrer vi til, at du får ansøgt byggetilladelse nu.

I dag er det kommunen, der har ansvaret for den tekniske byggesagsbehandling, men fremover vil det være en eller flere certificerede rådgivere, der skal stå for kontrol og i et vist omfang dokumentation.

Alle projekter skal have tilknyttet certificerede statikere og certificerede brandrådgivere, der skal skrive under på, at udførelsen af byggeriet overholder alle regler.

Der vil for det første sikkert være en del ekstra bøvl, eftersom det er en helt ny metode at gøre det på, og det vil nok også gøre papirarbejdet omkring byggeriet endnu dyrere. Især fordi antallet af certificerede rådgivere i starten er minimal, hvorved timeprisen for deres arbejde nok bliver ekstra højt. Derudover skal disse rådgiver følge op på projektet og skrive under på, at dette er lavet korrekt.

Få søgt nu

Brandklasser og konstruktionsklasser for den enkelte bygning fastsættes ud fra størrelse, udformning og brugen af bygning. Førhen har landbruget været undtaget for en del af de krav, der har været til andre industribygninger, men landbrugsbygninger vil nu også indgå i disse regler,.

Derfor handler det om at få ansøgt i dette efterår, hvis du påtænker at begynde at bygge inden for de næste par år - det er nok nemmere at få udsat en byggetilladelse nu og billigere end at vente til efter 1. januar 2020.

Især vil forhold omkring lovliggørelser blive mere komplicerede, da der i de nye regler er en del faste løsninger, som måske ikke passer ind i nogle af de bygninger, som er bygget.

Så har du et byggeri som ikke er lovliggjort i henhold til bygningsregler (og det er ikke det samme, som det står i BBR) – så få også det sat i gang nu.

Kontakt derfor din bygningskonsulent, som med sin ekspertise kan hjælpe dig i myndighedsbehandlingen af dit byggeri.